luni, 8 noiembrie 2021

Rolul anvelopelor de iarnă cu dimensiunea 205 65 r16

Termometrul scade și vine vremea să vă schimbați anvelopele de vară cu cele de iarnă. Poate că este timpul să aflați care sunt anvelopele care vă vor proteja de pericolele sezonului rece: zăpadă, gheață, ploaie. Astfel, pe site-ul nostru anvelocors.ro, puteți comanda anvelope de iarnă 205 65 r16, dar înainte de a te echipa, trebuie să-ți pui întrebările potrivite, iar anvelocors.ro vă răspunde la toate întrebările care apar despre anvelopele de iarnă.

Anvelope de iarnă sau anvelope de zăpadă?

În ceea ce privește anvelopele comercializate în Europa, acestea au fost dezvoltate pentru utilizări specifice și sunt identificate prin marcaje specifice fiecăreia dintre aceste utilizări. Astfel:

      Anvelopa marcat „M + S“, este destinat perioadei în care avem„zăpadă“

     Anvelopa marcat „M + S“ , însoțită de sigla „3PMSF“ este pentru „zăpadă severă“

     „ICE“ sau anvelopa „nordic de iarnă“ este deosebit de potrivit pentru gheață și zăpadă.

     În cele din urmă, anvelopele cu crampoane sunt rezervate pentru perioada în care se creează gheață pe asfalt.


Un set de anvelope de iarnă include anvelope ale căror modele de benzi de rulare, formă sau structură internă sunt concepute în esență pentru a obține performanțe în condiții de iarnă superioare celei unei anvelope normale, de vară. Producătorii preferă pentru o anvelope marcate „M + S”, însoțite de sigla „3PMSF”. În aceste condiții, o anvelopă de iarnă va oferi mai multă siguranță datorită performanțelor adaptate. Mai mult, 92% dintre accidentele din timpul iernii au loc pe sol uscat (57%) sau umed (35%) pe vreme rece. Comandă acum anvelope de iarnă 205 65 r16 de la anvelocors.ro.

Cauciucuri de iarnă pe timp de vară?

Toate anvelopele introduse pe piață sunt omologate conform cerințelor reglementărilor, care garantează siguranța minimă de utilizare a acestor produse, indiferent de perioada de utilizare. Dar pentru performanțe optime, producătorii recomandă anvelopele potrivite pentru sezon. Diferența de frânare de 50 km/h la staționar, vara, pe drum uscat, o anvelopă de vară frânează cu 1,5 m mai scurtă. De la 80 km/h la oprire, vara, pe carosabil umed, cu un set de anvelope de vară frânează cu 4 m mai puțin. Rezistența la rulare a unor anvelope de iarnă este mai mare decât cea a unei anvelope de vară pentru aceeași dimensiune, astfel că se consumă mai mult combustibil și se emite mai multe emisii de CO2. În cele din urmă, un avantaj este acela că anvelopele de vară sunt mai silențioase decât anvelopele de iarnă.

Alege anvelope de iarna 205 65 r16 de la anvelocors.ro și pregătește-ți autoturismul de iarnă, așa cum se cuvine. De altfel, atunci când comandați cauciucuri de iarnă 205 65 r16 de la anvelocors.ro, puteți să alegeți între mărcile pe care vi le doriți.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Follow Us