marți, 4 octombrie 2022

Praga, capitala europeană ce atrage turiștii ca un magnet

Situată în inima Europei Centrale, în regiunea BoemiaPraga este capitala Cehiei. Bogatul său patrimoniu istoric, artistic și cultural face ca acest oraș să fie realmente unul dintre cele mai frumoase și fermecătoare orașe din Europa, tocmai datorită multitudinii de obiective turistice. Dacă simțiți că sunteți pregătit să vedeți zeci de comori arhitecturale într-un city break în Praga, Fabrica de Vacanțe este gata oferă cele mai bune sfaturi în acest sens. Așadar, nu ratați aceste idei, ci notați-le pentru a le folosi atunci când porniți în această frumoasă călătorie.

Cu ce puteți începe?

Piața Orașului Vechi

Acesta este, de fapt, centrul istoric al capitalei Cehe, iar aici s-au petrecut multe evenimente din istoria acestei țări, precum Primăvara de la Praga, căderea Cehoslovaciei. Tocmai în această piață veți găsi unele din emblematicele monumente: primăria, catedrala Maicii Domnului din Tyn, ceasul astronomic, câteva palate și numeroase restaurante și cafenele cu fațade frumos ornamentate. Așadar, chiar aveți ce vizita dacă vă gândiți serios la un city break în Praga.

Un alt loc ce nu trebuie ratat

Primăria Veche este o altă clădire istorică și politică, situată în centrul orașului Praga. Vizitând-o, veți afla puțin mai multe despre trecutul orașului, însă puteți descoperi și vechea cameră a consiliului, capela și puteți urca chiar în vârful turnului său. De acolo sus, veți avea o vedere panoramică spre Piața Orașului Vechi și Praga. Acest monument este clasificat ca fiind un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Cum se prezintă infrastructura de transport?

Praga este foarte bine deservită de 3 linii de metrou care străbat orașul, dar mai ales de un număr mare de tramvaie. Indiferent unde mergeți în oraș, trebuie să treacă un tramvai. Prin urmare, vă puteți bucura de frumusețea orașului plimbându-vă și admirând tot ceea ce veți vedea pe traseu.

Tarifele nu sunt mari, iar biletul standard costă 32 CZK (sau 1,22€) și puteți folosi toate mijloacele de transport în comun din oraș. Este disponibil și un bilet de 24 CZK (0,90 €), este valabil pentru călătorii de mai puțin de 30 de minute. În cele din urmă, permisul de călătorie cu mijloacele de transport în comun pentru 3 zile este de 310 CZK (mai exact 11,80 EUR).

Castelul Praga, un loc ce merită vizitat

Acesta este unul dintre principalii martori ai istoriei orașului. Fiecare dintre clădirile sale a fost construită de-a lungul anilor, iar între zidurile sale s-au ținut cele mai importante convocări ale tuturor vremurilor. Acesta are în componență mai multe clădiri, cum ar fi Catedrala Saint Guy, care este pur și simplu magnifică și pe care merită să o vedeți într-un city break în Praga.

Dacă vreți și dumneavoastră să vă răsfățați cu o astfel de experiență, Fabrica de Vacanțe vă surprinde cu oferte!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Follow Us