duminică, 3 martie 2019

Cateva boli periculoase cu transmitere sexuala de care poate nu ai auzit

Lipsa protectiei eficiente in timpul actelor sexuale si a igienei riguroase a zonelor intime duce la aparitia bolilor cu transmitere sexuala. Bolile cu transmitere sexuala sunt foarte simplu de luat si de transmis, evolutia lor e rapida, simptomele pot sa nu fie asa de evidente si nici macar sa stim ca le avem. Nu e neaparat sa avem un contact sexual efectiv pentru a lua o anumita boala de acest tip, chiar si o simpla atingere dintre zonele intime in timpul unui preludiu poate duce la manifestarea unor boli foarte grave mai tarziu.
Pe lista de boli cu transmitere sexuala sunt si cateva de care s-ar putea sa nu fi auzit, dar care sunt periculoase si trebuie tratate imediat. Avem de pilda chlamydia, e generata de bacterii foarte periculoase, iar daca nu avem tratament adecvat putem face o boala pelviana inflamatorie, se poate instala si sterilitatea. Manifestarile clinice sunt simple, scurgeri, usturimi la urinat si pot fi confundate usor cu alte afectiuni banale.
Desi nu e foarte comun in zona genitala, herpesul, care apare mai mult la coltul gurii, se poate manifesta si prin basici la nivelul organelor genitale. Interesant este ca simptomele herpesului genital sunt comune cu cele ale gripei, asa ca e foarte posibil sa luam tratamente gresite. Si daca avem herpes, avem si negi genitali transmisi doar prin contact direct, piele pe piele cum se spune.
Gonoreea si-a castigat locul pe lista bolilor cu transmitere sexuala, are efecte dramatice, duce si la sterilitate, la artrite urate. Iarasi e cam greu de depistat pentru ca are simptome simple, usturimi, scurgeri, usoare dureri genitale.
Paduchii genitali sunt localizati la nivelul parului pubian si nu e nevoie de relatii intime pentru transmitere rapida. Ei pot fi in asternuturi, haine, toalete, dar daca are loc contactul sexual protejat sau nu, in momentul in care parul pubian existent la ambii parteneri intra in contact direct are loc si transferul.
Boala pelviana inflamatorie poate inchide lista noastra, e o infectie localizata la uter, dar apare si la coluluterin, la trompele uterine. Netratata duce la sterilitate, simptomele ei sunt comune si pot fi interpretate gresit daca nu exista un control ginecologic profesionist. Pe https://sexgen.ro/ puteti continua documentarea despre bolile cu transmitere sexuala sau alte aspecte ale vietii intime, ale relatiilor. Aveti la dispozitie articole diverse redactate intr-o maniera usor de inteles, cu subiecte de interes, in permanenta apar postari pentru toate categoriile de public.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Follow Us