sâmbătă, 4 februarie 2017

Industria brazilor

Brazii sunt simbolul sarbatorii Craciunului. Exista foarte multe modalitati in care societatea profita de acest simbol pentru a-l aduce in casele lor in fiecar an. In primul rand, brazii cresc foarte greu: pentru a ajunge la o inaltime de 1,8 - 2 metri, un brad are nevoie de aproximativ 8 ani de zile. De asemenea, conditiile in care brazii cresc trebuie sa fie propice din punct de vedere al compozitiei minerale a solului. In fiecare an sunt aruncate cateva zeci de tone de astfel de plante doar pentru ca cei care le-au cumparat au dorit sa le tina in casa doar 3 saptamani. Mai jos, ti-am pregatit cateva modalitati prin care poti contribui si tu la pastrarea mediului si imbunatatirea industriei de astfel de plante.

Cumpara brazi in ghiveci
De multe ori brazii vanduti in ghiveci sunt chiar mai ieftini decat cei deja taiati. Daca alegi sa procedezi asa, poti dona planta dupa perioada sarbatorilor organizatiilor non-guvernamentale care se ocupa de reimpadurirea zonelor defrisate. In loc sa contribui la defrisarile masive care au loc pe intreaga planeta poti alege sa fii unul din promotorii miscarii de ocrotire a florei.

Doneaza lemnul altor industrii
Daca alegi sa achizitionezi astfel de brazi deja taiati, ai grija sa nu fii unul din majoritatea care arunca lemnul la gunoi. Acel lemn poate fi donat intr-un scop util: poate genera caldura.

In fond, daca variantele de mai sus ti se par greu de pus in practica, incearca sa iti cumperi un brad de plastic ce va ramane mereu verde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Follow Us