vineri, 3 decembrie 2021

Petrece-ți următoare vacanță în Italia, la Verona

Regiunea Veneto, Verona, parte Centrul Patrimoniului Mondial UNESCO, este al doilea ca importanță după Veneția, iar vizitarea orașului Verona este întotdeauna o mare emoție pentru turiști, motiv pentru care merită să vă gândiți la un city break în Verona oricând.

Orașul, situat de-a lungul malurilor șerpuitoare ale râului Adige, datează din jurul secolului I î.Hr., iar de atunci și până astăzi se menține la cote maxime. Alte minuni arhitecturale demne de remarcat ale acestei epoci care pot fi văzute includ Ponte Pietra, Porta dei Borsari și Porta dei Leoni (Poarta Leului). Când planificați un city break Verona, niciuna dintre aceste atracții nu poate fi ratată.

Stăpânirea goților, longobarzilor, francilor și carolingienilor a dus la construirea marilor centre monahale care au reorganizat orașul.


Renumită și pentru evenimentele tragice din Romeo și Julieta lui Shakespeare, Verona este, în imaginația colectivă, „Orașul iubirii”, iar locurile asociate cu îndrăgostiții învinși de stele se numără printre cele mai prețioase dintre bijuteriile sale: Casa Julietei, cu faimosul său balcon, mormântul ei și casa lui Romeo sunt opriri aproape obligatorii într-un city break în Verona.

De asemenea, un itinerar cultural nu ar trebui să omite Bazilica S. Zeno și Domul, care găzduiește lucrări ale lui Mantegna și Titian, Piazza delle Erbe - cu Domus Nova, Palazzo dei Mercanti, Palazzo del Comune, turnul Gardello și Palazzo Maffei cu fântâna sa - Castelvecchio și Muzeul Civic de Artă .

Merită o atenție deosebită utilizarea Arenei ca teatru în aer liber, care găzduiește unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de operă din lume . Atmosfera evocatoare, cu acustica sa de invidiat, și-a asigurat succesul încă din 1913, când s-a deschis cu o reprezentație fascinantă a Aidei, opera care rămâne până astăzi un simbol al sufletului iubitor de muzica al orașului. A vizita Verona înseamnă și a viziona opera în aceste împrejurimi uimitoare.

De asemenea, unul dintre obiectivele turistice preferate din Verona este Arena din Piazza Bra, care apare dintr-o dată ca un gigant în timp ce vă plimbați pe străzile frumoase din Verona. Acest amfiteatru roman este mai vechi decât Colosseumul din Roma și mult mai mic. Este un loc grozav pentru a lua copii care pot alerga prin holurile de dedesubt și își pot imagina gladiatori care ar fi așteptat aici momentul lor de glorie. Este atmosferă frumoasă  și perfectă pentru a alimenta imaginația celor mici.

Verona este unul dintre acele locuri care este într-adevăr cel mai bine văzut plimbându-vă pe jos, este accesibil, cu magazine de înghețată și brutării la fiecare colț de stradă există o mulțime de ispite dulci. Plimbarea de-a lungul râului Adige este deosebit de frumoasă, mai ales într-o zi fierbinte. Există situri istorice peste tot și este doar unul dintre acele orașe prin care este minunat să rătăcim cu ocazia unui city break în Verona.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Follow Us