luni, 13 aprilie 2020

Informatii si recomandari atunci cand vrei propria colectie de vinuri

Probabil ca orice pasionat de vinuri s-a gandit cel putin o singura data sa aiba propria colectie. Totusi, de la o simpla idee si pana la a pune totul in practica e cale lunga, motiv pentru care crama Budureasca te ajuta cu cateva sfaturi. Desi bugetele si contextele difera de la un context la altul, important este ca abordarea sa fie cat mai relaxata. Cu cat suntem mai deschisi, cu atat mai bine. Aceasta colectie nu trebuie neaparat sa contina doar vinuri scumpe. Si Crama Budureasca poate fi locul ideal catre care te orientezi cand vrei sa incepi un astfel de proiect.
De fapt, in primul rand, atunci cand vrei propria colectie de vinuri, este esential sa gasesti o sursa pe care sa te bazezi. Online e mai simplu si mai comod intrucat la doar cateva click-uri distanta te asteapta nenumarate vinuri, iar pentru fiecare afli toate informatiile care te intereseaza. Astfel, depui mult mai putin efort pentru a ajunge mai aproape de vinul pe care ti-l doresti si care vrei sa fie inclus in colectia ta. La crama Budureasca se gasesc vinuri pentru toate buzunarele, dar si pentru toate gusturile.
Seteaza-ti un buget in care sa te incadrezi si descopera vinurile produse de Crama Budureasca. Tine cont de diversitate dar si de gusturile personale, intrucat o colectie trebuie sa fie cat mai vasta si sa includa tot felul de variante. Ideal ar fi sa te gandesti la ocazii, iar avandu-le pe acestea in minte sa iti fie mai simplu sa alegi vinul potrivit. In plus, poti sa alegi vinuri si pentru momente neprevazute.
Una dintre cele mai importante reguli este ca vinul sa fie depozitat in conditiile ideale. Chiar si in cazul in care intentionezi sa consumi o sticla in viitorul apropiat, trebuie sa eviti diferentele mari de temperatura. De fapt, se spune ca e foarte important ca de-a lungul timpului vinul sa fie pastrat la o temperatura stabila si acest lucru conteaza chiar mai mult decat temperatura la care il servesti. O colectie trebuie pregatita cu atentie, iar solutii precum pastratul vinului pe frigider, in balcon sau intr-un dulap, nu sunt deloc recomandate.
Acum ca am stabilit cateva dintre regulile care conteaza cel mai mult, tot ce ramane de facut este sa alegem vinurile potrivite de la crama Budureasca. Ne putem orienta catre sticle de vinuri romanesti, precum Tamaioasa Romaneasca din colectia Premium, Feteasca Neagra din gama Origini sau Busuioaca de Bohotin din colectia Bristena. Acestea sunt cateva variante de vin alb, rosu si rose care merita incluse intr-o colectie, dar nu trebuie omise nici soiurile straine. La acest capitol merita sa amintim de Shiraz sau Cabernet Sauvignon din gama Premium, Chardonnay din gama Organic sau Merlot inclus in colectia Premium. Crama Budureasca iti aduce mai aproape vinurile care ti se potrivesc si care sa-ti incante simturile.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Follow Us