luni, 17 iunie 2019

Cum se obtine un certificat de deces mai usor si ce acte sunt necesare?

Sunt foarte multe situatiile in care familia celui care a decedat nu stie care sunt pasii de urmat pentru obtinerea unui certificat deces intr-un orizont temportal cat mai rapid. Pasii de urmat sunt simpli si vor fi descrisi pe scurt in continuare. Prima data se cheama ambulanta, se constata decesul-aici puteti apela si la case funerare, cum e, de exemplu, Casa Funerara Luca, care poate oferi medici specialisti pentru constatare deces si imbalsamare, ocupandu-se si de eliberarea unui certificat constatator si de imbalsamare.

Certificatul constatator se poate intocmi doar la 12-24 de ore de la deces, eliberandu-se in baza actelor de identitate ale defunctului. Eliberarea efectiva a certificatului constatator se face doar la Starea Civila sau la primarie. Odata ce am obtinut certificatul constator putem avea si un certificat deces, in baza unor acte de identitate, ale decedatului si ale declarantului, unor certificate de casatorie si de nastere de la decedat, dar si a livretului militar pentru cei cu obligatii militare. Daca decesul e rezultatul unei cauze violente, accident, suicid, avem nevoie si de dovada de la Parchet, Procurator, iar daca decesul a survenit in strainatate este nevoie de apostila conform Conventiei de la Haga sau supralegalizare pe certificatul de deces intocmit de autoritatile de acolo, dar si de adeverinta eliberata de primara unde urmeaza sa se faca inhumarea. Persoana care declara decesul va lasa la dosar si copie dupa actul sau de identitate, dar si dovada eliberata de politie, Parchet pentru a se sti ca au fost informate autoritatile competente.

Certificatul de deces este actul in baza caruia se elibereaza adeverinta de inhumare, de incinerare, doar familia poate sa ridice certificatul de deces, persoana care a fost lasata in testament sa faca acest lucru, alta ruda a decedatului pana la gradul al IV-lea inclusiv.

Pentru evitarea alergaturii si parcurgerii acestor etape Casa Funerara Luca se poate ocupa de pregatirea actelor pentru eliberarea certificatului de deces si de intocmirea dosarului pentru ajutorul de inmormantare. Specialistii cu experienta de la Casa Funerara Luca pregatesc documentatia pentru certificat de deces, adeverinta de inhumare, autorizatie depunere la capela, autorizatie de transport, se ocupa si de ridicarea mai simpla a ajutorului de inmormantare. Pentru ca stiu exact cum functioneaza lucrurile oamenii de la Casa Funerara Luca vor oferi familiilor indurerate cele mai bune servicii si actele necesare nu vor mai fi o problema. Orice intrebari si nelamuriri aveti legate de acte le puteti adresa consilierilor de la Casa Funerara Luca, ei au experienta si pot oferi cele mai bune sfaturi pentru a avea cat mai rapid toate actele necesare. Casa Funerara Luca are servicii funerare non-stop de calitate, pe langa actele necesare ofera si pachete funerare complete pentru inmormantari organizate cat mai bine si mai simplu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Follow Us