sâmbătă, 5 ianuarie 2019

Sigur vrei sa afli mai multe informatii despre celulele stem

Banca de celule, Stem Sure este singura din Romania care asigura atat recoltarea cat si procesarea celulelor stem intr-un laborator care este acreditat JACIE.Aceasta acreditre permite acceptarea probelor de celule stem la nivel international.
Banca de celule Stem Sure stocheaza 11 recipiente:
- 2 recipiente de celule stem
- 2 recipiente de tesut
- 7 recipiente suplimentare, pentru diferite testari viitoare, inclusiv testarea HLA a compatibilitatii genetice.
Pentru ca este important sa recoltam celule stem la momentul nasterii, inainte de toate trebuie sa intelegm ce sunt celulele stem.
Celulele stem sunt celule nespecializate care se pot multiplica si diferentia in celule specializate in functie de stimulii primiti.Acestea sunt un tip de celule principale din corp ce se despart si formeaza alte celule care la randul lor iau forma anumitor genuri de celule si ne referim la acele celule de sange, celulele ficatului, celulele creierului si chiar celulele din care sunt formati muschii.
Celulele stem sunt celule speciale deoarece sunt singurele din corp care au capacitatea de a forma alte celule de care are nevoie corpul.Aceste molecule ale celulelor stem au principiul de a se regenera trecand printr-un numar de cicluri de diviziune in timp ce isi pastreaza starea nediferentiata.De asemenea mai au proprietatea de a da nastere anumitor tipuri de celule specializate, de care are nevoie corpul. Insa, celulele stem sunt de mai multe feluri.Detaliem aici despre celulele stem embrionare, celulele stem adulte si despre celulele stem amniotice. Fiecare dintre acestea isi are rolul sau bine definit. O celula stem se divizeaza si are potentialul de a deveni o celula anume sau poate ramane doar o celula stem.
Celula in cauza primeste un semnal pentru a se diferentia si atunci are loc procesul de convertire intr-o anumita celula.In momentul in care celula primeste semnalul, molecula poate initia anumite gene care sunt necesare pentru a produce proteine.Proteinele sunt foarte importante deoarece ele vor decide in cele din urma tipologia celulei care va fi transformata. Cand procesul de diferentiere este complet, celula se opreste singura din divizat.
Celulele stem pot fi folosite pentru tratamantul unei multitudini de afectiuni si boli, printre care mentionam diabetul, bolile de inima, Alzheimerul, Parkinsonul si chiar unele tipuri de cancer si tumori.
Mai pot fi folosite pentru a regenera anumite celule si tesuturi ale pielii, celulele rosii de sange ale sistemului digestiv si celulele albe de sange si pentru repararea maduvei spinarii la paraplegici.
In afara de asta, celulele stem, spre deosebire de alte celule din corp, continuă să se multiplice pentru perioade lungi de timp şi pot ajuta la întărirea sistemului imunitar, avand un rol foarte important in lupta cu infecţiile şi agenţii patogeni din mediul extern.
Celulele stem prezente în placentă şi cele din cordonul ombilical sunt surse foarte importante de trombocite şi celule roşii, care transportă oxigenul şi substanţele nutritive în sânge.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Follow Us