vineri, 11 mai 2018

Tratamentele revolutionare cu celule stem au ajuns si in Romania

Cercetarea celulelor stem reprezinta o promisiune mare pentru dezvoltarea de noi terapii pentru multe boli grave care sunt din ce in ce mai des intalnite in viata omului modern si sunt cauzate, uneori, si de stilul de viata haotic, agitat si stresant. Cu toate acestea, in prezent, tratamentele pe baza de celule stem dovedite clinic au fost realizate doar in cazul unui numar restrans de afectiuni, cum ar fi transplanturile de celule stem hematopoietice pentru leucemie si tratamente pe baza de celule stem epiteliale pentru arsuri si tulburari corneene.
Situatia recoltarii si procesarii
Datorita legislatiei permisive, cercetarea, recoltarea si dezvoltarea de tratamente care folosesc celulele stem in Romania poate cunoaste un progres semnificativ. Din anul 2009, de cand a adus in Romania prima banca de celule stem vest-europeana, StemSure ofera parintilor romani servicii medicale la standarde europene in domeniul recoltarii, procesarii si stocarii de celule stem hematopoietice si mezenchimale.
Cum va poate fi de folos recoltarea
Recoltarea si stocarea celulelor stem ale copilului dumneavoastra le-ar putea oferi acces la o gama larga de oportunitati de tratament, atat astazi, cat si in viitor. In prezent, celulele stem din sangele din cordonul ombilical sunt utilizate in mod obisnuit in peste 80 de terapii diferite pentru a trata o gama de sange si boli imune cum ar fi leucemia, neuroblastomul si anemia celulelor de sange. Celulele stem sunt, de asemenea, investigate in mii de studii clinice pentru utilizarea in medicina regenerativa. Intr-o zi este de asteptat ca acestia sa poata face parte din tratamentul pentru afectiunile actuale incurabile, cum ar fi bolile cardiace, Alzheimer, diabetul, leziunile cerebrale si multe altele.
Viitorul arata bine
Cercetarile care privesc celulele stem in Romania sunt unele dintre cele mai fascinante din domeniul  biologiei contemporane, reusind sa genereze noi descoperiri in domeniul tratamentelor diverselor afectiuni. Folosind serviciile StemSure vei avea asigurarea ca te vei putea bucura te tratamente revolutionare, moderne, folosind celulele stem recoltate din sangele ombilical. Studiile de laborator ale celulelor stem permit oamenilor de stiinta sa afle lucruri noi despre proprietatile esentiale ale celulelor si ceea ce le face diferite fata de tipurile de celule specializate care se regasesc in corp.
Oamenii de stiinta folosesc deja celule stem in laborator pentru a testa noi medicamente si pentru identificarea cauzelor defectelor congenitale. Celulele stem au potentialul de a se dezvolta in multe tipuri diferite de tesuturi umane ceea ce inseamna ca, pentru anumite boli, pot fi introduse in organism ca „piese de schimb” pentru a repara celulele sau organele defecte. Cercetarile asupra celulelor stem continua sa promoveze cunoasterea modului in care se dezvolta un organism dintr-o singura celula si cum celulele sanatoase inlocuiesc celulele deteriorate in urma a diferite accidente sau ca efect al unor afectiuni sau tratamente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Follow Us