joi, 23 aprilie 2015

Cota 1500, 40 voluntari, 3 zile = 400 de saci gunoi

In cifre vorbind, cam asta s-a intamplat in weekend-ul care a trecut. 40 de voluntari harnici, inimosi, pusi pe treaba [deja pe unii ii simt ca parte din familie :) ] au reusit sa mai atenueze din dezastrul creat de ani intregi de nepasare fata de mediu, de ignoranta, de dispret fata de frumusetea naturii printr-o noua actiune de ecologizare.

Nu, nu e o statistica seaca ca cele financiare sau ca bnr curs arhiva, ne mandrim cu tot ce am reusit sa facem si speram ca actiunile acestea de ecologizare sa aiba din ce in ce mai mult succes in viitor.
Astfel ca, din deja celebra groapa de la cota 1500, voluntarii au scos 400 de saci de deseuri pe care au trebuit sa le si proceseze ulterior, si anume sa le separe pe categorii: doze de aluminiu, metal si sticla si hartie, plastic, materiale textile pentru coincinerare. Fapt ce a cam ingreunat actiunea, intrucat o parte din voluntari scoteau deseurile din groapa, iar ceilalti le separau. In prima zi insa, cativa am actionat si pe drumul de la cota 1400 in jos, unde splendide, amenintatoare, dar nu invincibile, ne asteptau alte semne vizibile ale “miserupismului”.



Din pozitia confortabila de la volan, am primit laude, aprecieri, dar la randul meu, nu am putut sa le apreciez, caci la nivel discursiv, toti putem spune multe. Mai greu este cu pusul in practica.

Am avut parte si de sprijinul mass-media in acest sens: Realitatea Tv, dar si Pro Tv au fost acolo sa se convinga de complexitatea si necesitatea acestei actiuni in acea zona, iar informatiile despre aceasta ecologizare au aparut in multe alte publicatii din presa scrisa, dar si din mediul online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Follow Us