sâmbătă, 26 mai 2018

Cum ne putem imbunatati performantele sportive prin hormoni de crestere

Pentru a putea descoperi in mod concret efectele pe care hormonul somatoprin le are asupra performantelor noastre sportive trebuie sa intelegem exact modul in care acestia functioneaza. In primul rand, hormonul de crestere, denumit si hormonul hgh este o substanta naturala produsa de catre corpul nostru in glanda hipofiza care are o suita de functii esentiale in dezvoltarea si mentinerea sanatatii organismului uman.
Acesta este secretat ca un raspuns natural la efort, stres, hipoglicemie si somn profund. Din punct de vedere medical, somatoprina a fost utilizata initial ca si tratament in cazul copiilor care aveau un deficit de acest hormon, fapt care le afecta grav dezvoltarea pe plan lung. Dar utilitatea sa a fost demonstrata si in domeniul sportiv, unde este folosit pentru cresterea in masa musculara. Pe langa castigarea masei, acesta este foarte eficient pentru refacerea tesuturilor, imbunatateste capacitatea de vindecare a organimsului si nu numai. Insasi articulatiile si tendoanele sunt protejate de catre consumul de hgh, fapt pentru care acesta este folosit des in tratamente anti-aging. Iar la inceputul adolescentei, sunt folositi acesti hormoni de crestere pentru a determina corpul sa se dezvolte pe intaltime.
Desigur, administrarea hormonilor de crestere este recomandata sa fie realizata strict sub supravegherea atenta a unui medic. Avand in vedere efectele secundare ale utilizarii hgh in activitatile sportive, este important ca aceasta sa fie administrat conform unui plan medical. Efectele vizibile ale abuzului de hgh sunt durerile articulare, marirea mandibulei sau ale altor tesuturi si cresterea riscului de aparitie a diabetului, iar in unele cazuri, accelerarea ratei de crestere a tumorilor.
Desi hgh este o substanta produsa si sintetizata in mod natural de catre corpul uman, atunci cand o administram extern, nu trebuie sa facem abuz si sa respectam intocmai atat indicatiile unui medic cat si indicatiile producatorului. Avand in vedere efectele pe care hormonul somatoprin le are asupra imbunatatirii performantelor sportive si accelerarii aparitiei rezultatelor intr-un timp scurt, acesta este un supliment dorit de foarte multe persoane care doresc sa intre in forma rapid! Cu toate acestea, abuzul poate avea efecte foarte grave asupra organimsului uman, de aceea este important ca administrarea hormonilor de crestere sa se realizeze intotdeauna cumpatat si de asemenea, acestia sa fie achizitionati de la firme care vand produse originale, sigilate si de inalta calitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Follow Us