sâmbătă, 4 februarie 2017

Cum sa iti amenajezi baia in stil scandinav

Baile au o functie predefinita in cadrul oricarui curent de desing interior. Chiar si asa, definitorii pentru stilul scandinav sunt cateva reguli nescrise care ajuta sa mentina acelasi aspect care se regaseste si in restul locuintei. In primul rand, casele scandinave sunt descrise de cuvantul danez “hygge” ce inseamna un sentiment primitor inconjurat de familie. De aceea, pragmatismul, stilul si confortul sunt cele trei valori care stau la baza acestor interioare. Asa, se explica folosirea a cat mai putinor obiecte de mobilier, dar care sa fie de o calitate superioara si sa transmita emotii placute. Mai jos, ti-am pregatit cateva sfaturi pentru a-ti amenaja baia in acest fel.



Corpuri cu lumina cat mai naturala

Unul din aspectele clasice ale stilului nordic, iluminarea, este si trasatura cea mai importanta din baile acestor incaperi. Corpurile de iluminat sunt folosite in asa fel incat sa corespunda nevoilor persoanelor  care folosesc camera. Astfel, doua sau mai multe aplice de iluminat pot fi folosite in dreapta si in stanga oglinzii din baie pentru a obtine raze lucitoare cat mai echilibrate pentru machiaj. Astfel de obiecte radiante gasesti pe site-ul TheHome.

Accesorii specifice

Baile scandinave sunt definite de materiale cat mai naturale folosite: cimentul, ceramica, sticla sau marmura colorate stau la baza acestui fel de interior. Poti folosi recipiente pentru sapun lichid din metale ce au luciu natural cum sunt alama, cromul, inoxul, argintul sau cuprul. Asemenea accesorii pentru baie vei gasi in cadrul magazinului TheHome.


Textile simple

Cel mai probabil este ca in baie sa ai gresie de diferite nuante deschise atat pe podea cat si faianta pentru pereti. Incearca sa combini culorile regasite in aceste materiale cu nuantele textilelor. Prosoapele pot reprezenta adevarate pete de culoare care sa acorde un pic de viata camerei, sau pot avea culori asemanatoare.

Experimenteaza fiecare obiect pe care consideri ca l-ai putea folosi in cadrul baii tale in stil scandinav si nu ezita sa decorezi si in modul in care te simti cel mai confortabil. Tu ce materiale naturale vei folosi in cadrul amenajarii baii locuintei tale?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Follow Us